Welkom bij Ons Plakky
De gezellige kinderopvang in Weidum


S‚npaed 9,
9024 EC Weidum
Tel. 058-2159686
Mob. 06-53403053
e-mail: info@onsplakky.nl
KvK 01055670

Stichting Kinderopvang Friesland.
www.kinderopvangfriesland.nl

Verloskundigenpraktijk Swanneblom.
www.deverloskundigen.nl

Buitenschoolse opvang.

buitenschommelHoewel de school in Weidum ook buitenschoolse opvang biedt, denk ik dat het voor sommige kinderen plezieriger is om even uit de leer situatie weg te zijn. Even niet al die prikkels en even de rust om op de bank te hangen, even alleen op de schommel zitten, gezellig met een vaste verzorger aan tafel eten en je verhaal kwijt kunnen. Het gevoel hebben dat je even thuis bent en de dingen kunt doen die je normaal ook doet.

De ervaring leert dat kinderen het gezellig vinden om met meerdere kinderen aan tafel te zitten, en gezellig eten lijdt tot beter en meer eten. De kinderen krijgen een verantwoorde maaltijd. Ze kunnen kiezen uit diverse soorten beleg en melk of karnemelk. De regel is dat we gezamenlijk beginnen en ook wachten tot iedereen klaar is met eten. Na het eten is het tijd voor een snoepje.

buitenritDit geldt natuurlijk ook voor de na schoolse opvang. De korte wandeling naar het S‚npaed, gezellig even wat eten en drinken en dan je eigen dingen kunnen doen. Lekker een boek lezen of een spelletje doen of ravotten in de geheel afgesloten ruime tuin. Vaak is er dan ook tijd om even gezamenlijk fruit te eten.schommelIn de winterperiode zullen de kinderen wat minder vaak buiten spelen maar binnen hebben we een leuke binnenschommel waar je op kunt liggen. Dit is een heerlijke plek voor kinderen die even rust willen hebben om te lezen of gewoon te lummelen. Anderen vinden het heerlijk om Tarzan te spelen.