Welkom bij Ons Plakky
De gezellige kinderopvang in Weidum


S‚npaed 9,
9024 EC Weidum
Tel. 058-2159686
Mob. 06-53403053
e-mail: info@onsplakky.nl
KvK 01055670

Stichting Kinderopvang Friesland.
www.kinderopvangfriesland.nl

Verloskundigenpraktijk Swanneblom.
www.deverloskundigen.nl

Dit is wat ik doe en waar ik achter sta.

In onze ruime woning vang ik kinderen op in de leeftijd tussen 0 en 13 jaar.

Kleinschalige kinderopvang is een vorm van opvang die zich bevindt tussen kinderdagverblijf en gastouderopvang. Het voordeel hiervan is de flexibiliteit.

Bij een kinderdagverblijf moet men vaste tijden afnemen, vooral voor mensen die werkzaam zijn in de zorg is dit moeilijk.

Ik werk volgens de franchiseformule van Stichting Kinderopvang Friesland. De franchiseformule maakt het voor mij als gastouder mogelijk om als zelfstandig ondernemer kinderen op te vangen.

Mijn visie op kinderopvang:

Het moet voor alle ouders mogelijk zijn om buitenshuis te kunnen werken en met een gerust hart hun kind in vertrouwde handen achter te kunnen laten. Voor de kinderen moet er een plek zijn waar ze zich, naast hun eigen huis, thuis kunnen voelen.

Mijn visie op opvoeding:

De oude vertrouwde 3 R's (rust, regelmaat en reinheid) vind ik erg belangrijk maar daar komen nog twee R's bij, van respect en ruimte. Leren respect te hebben voor een ander en de ruimte om zich te kunnen ontwikkelen, zowel geestelijk als lichamelijk.Hoewel ik zelf geen religie aanhang, respecteer ik anderen hierin volledig.

Mijn visie op voeding:

De kinderen krijgen indien nodig een ontbijt en/of een lunch en mocht het zo uitkomen dan kunnen ze ook een warme maaltijd krijgen. Eetgewoontes uit de thuissituatie worden uiteraard gerespecteerd. Naast gezonde voeding is er naar mijn mening ook met mate ruimte voor een snoepje. Ik heb ervaring met kinderen met voedsel allergieŽn.